Can Fanés
L'Ametlla del Vallès

C/Torregassa, 49-51.

Pla Especial del Patrimoni Arquitectònic (nº 58)
    Virgínia Cepero González

Edifici aïllat de tipologia ciutat - jardí, de planta concentrada, i aixecat respecte del terreny. Està format per planta baixa i pis, i la coberta és de teula àrab, on sobresurt una torre de planta ortogonal, al seu costat de migdia. Les façanes, revestides d'estuc de calç, es composen horitzontalment amb un basament rematat amb totxo, un imposta a l'alçada del primer forjat i un potent ràfec corona totes les parts cobertes, i les cantonades estan decorades amb esgrafiats de carreus. La tanca del jardí és de paredat comú i les pilastres estan coronades amb capitells ceràmics piramidals.

La casa correspon a la xara d'edificacions que s'efectuà a primer terç del segle XX a l'Ametlla, quan es transformà de petit poble agrícola a centre destacat d'estiueig.

AA.DD. (2008). Pla especial i catàleg del patrimoni arquitectònic de l'Ametlla del Vallès. Inèdit.