Can Duran / Mas Guinart
Olivella

Can Duran
    A peus del vessant sud-est del turó de Can Duran, sobre la riera de Begues

Xavier Esteve i Gràcia

Can Duran s'emplaça al costat dret de la riera del Begues, prop de la carretera i del camí antic d'Olivella. Es tracta d'una masia del segle XIX força reformada. El cos històric consta de planta baixa i una planta pis amb coberta a doble vessant amb el carener paral·lel a la façana principal. Aquesta façana, orientada al sud-oest, està majoritàriament encalada, si bé en alguns punts s'observa un parament de maçoneria. Està presidida per un portal de maons amb arc de mig. Les tres finestres de la planta baixa, disposades asimètricament i a diferents nivells, estan enreixades. A la planta pis s'hi emplacen dues finestres més, també de llinda plana.
    Adossats al cos principal hi trobem sengles cossos a ambdós laterals. HI ha altres annexos sense valor patrimonial aïllats entorn de l'edifici.

Situada al peu de la penya de Can Duran, prop de la riera del Begues. Dins l'àmbit de la Xarxa Natura 2000.

La 'Casa Duran' es documentada a partir de 1830. Els Duran van ser masovers de Can Pau Olivella almenys entre 1837 i 1901. La masia antigament portava el nom de Mas Guinart.