Can Durall
Arenys de Mar

Carrer del Bisbe Català, núm. 43-49
    Nucli antic

Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic
    Sí (IPAC)
    Jordi Montlló Bolart

Edifici de planta quadrangular situada a la cantonada del carrer del Bisbe Català (antigament de la Perera) amb la pujada del carrer Bareu, i parcialment enfront del carrer de Sant Antoni. Consta de planta baixa i dos pisos i la coberta és plana o de terrat a la catalana.

La façana principal és la del carrer del Bisbe Català i s'estructura en dos eixos de verticalitat on es defineixen les diferents obertures. Però l'element més característic és el balcó cantoner corregut a la primera planta. Disposa d'un accés per cada façana, la barana és de ferro i la llosana està sostinguda per cinc mènsules. També destaca el portal d'accés, d'arc escarser, gairebé a la cantonada i sota el balcó corregut. Totalment emmarcat amb pedra. Un altre balcó amb llosana sostinguda per dues mènsules es troba en el primer pis. A la segona planta hi trobem dos balcons més petits.

Tot el parament és llis, arrebossat i pintat de blanc. A l'aresta hi ha una filada de pedra, amb rebaix convex ornamental. També hi ha una franja esgrafiada imitant carreus a la divisòria dels dos cossos de la façana, però només a l'alçada dels pisos superiors. El coronament de la façana és una petita cornisa i una barana de ferro de protecció pel terrat.

A l'interior hi ha arrambadors de rajoles catalanes i portes característiques de l'època.