Can Diví del Sot
L'Ametlla del Vallès

  Vallès Oriental
  C/ Can Diví, 2
  240

  Coordenades:

  41.65854
  2.2606
  438438
  4612130
  Número de fitxa
  08005 - 200
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Medieval
  Contemporani
  Segle
  XIV-XIX
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Legal
  BPU
  Pla Especial Protecció Patrimoni Arquitectònic (nº 71)
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  8623214DG3182S0001LI
  Autor de la fitxa
  Virgínia Cepero González

  Edificació aïllada formada per dos cossos: l'antiga masia i una edificació posterior. L'antiga masia és de planta rectangular, consta de planta baixa i pis, amb la coberta de teula àrab a dues vessants i el carener perpendicular a la façana principal. La façana principal presenta tres finestres, dues de les quals tenen permòdols a la part superior. La porta d'entrada és adovellada amb un arc rebaixat. A la façana sud, hi ha quatre finestres, una amb permòdols de pedra treballada, una altra amb arc de punt rodó i, finalment, dues d'estil clàssic amb dintell de fusta interior. L'entrada és allargada i amb habitacions a la banda esquerra, que formen una estructura de dues crugies. El segon cos, del segle XIX, , va ser la torre d'estiueig dels propietaris de la finca, amb una petita torre-mirador molt característica. És de planta quadrada i té planta baixa i dues plantes pis. La coberta és a dues vessants i el carener orientat en direcció nord-sud. A la part alta del segon pis i seguint l'escala hi ha una torre. L'estructura de la masia està feta amb parets de maó i sostres molt alts, recolzats sobre bigues de fusta. En destaca el gran balcó corregut de la façana, a la banda sud que permetia la comunicació de la casa vella amb la comuna.

  Infraestructures agràries: - El pou de servei de la masia, situat a la banda de ponent de la torre, que omplia el safareig amb el rentador i servia per rentar i per regar l'hort de sota la casa. - El pou situat a prop del torrent, a tocar del Prat de Can Draper. L'aigua del torrent era bombejada fins a un dipòsit dins de l'actual urbanització de Can Camp i, posteriorment, enviada cap a la masia a través d'un rec. Va ser construït durant els anys quaranta per en Pere Puigdomènech.

  AA.DD. (2008). Pla especial i catàleg del patrimoni arquitectònic de l'Ametlla del Vallès. Inèdit. PUIG I ROCA, Jordi (2007). Masies de l'Ametlla del Vallès. L'estructuració d'un territori durant mil anys. Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de l'Ametlla del Vallès.