Can Delfí
Taradell

C. Sant Sebastià, 39

XVII-XX
    Marta Lloret. Antequem, S.L.

Can Delfí és una casa del segle XVII que va ser notablement reformada a finals del segle XX. És un edifici entre mitgeres i de planta rectangular que s'estructura en dues crugies. Consta de planta baixa i dos pisos, dels quals el superior es va afegir en la darrera reforma, i té la coberta a dos vessants amb el carener paral·lel a la façana. Les obertures també estan reformades i algunes procedeixen d'altres edificis. Al centre de la planta baixa hi ha un finestral d'arc pla de pedra carejada inscrit "1699 AVE MARIA SIN PECADO CON…" i una creu intercalada. En un costat té un portal amb incisió motllurada a la llinda amb una roseta i la inscripció: "JOAN MONTANER" i "1621". A l'altre costat hi ha una entrada de garatge, amb llinda de fusta i brancals de pedra. Al pis hi ha dos finestrals d'arc pla de pedra carejada i al segon pis tres finestres d'arc pla amb llinda de fusta i brancals de pedra amb sortida a un balcó corregut amb baranes de fusta. El tractament del mur és arrebossat i pintat. El ràfec està acabat amb cabirons.