Can Delàs
Arenys de Munt

Torrentbó - Parròquia de Santa Cecília
    Després del barri de Sta. Cecília continuar el camí de terra en direcció sud.

Pèrdues en l'esgrafiat i humitats i tancaments deteriorats.
    Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt
    Jordi Montlló Bolart

Edifici de planta rectangular amb la coberta de teules àrabs a quatre aigües; consta de planta baixa i dos pisos. Les quatre façanes estan esgrafiades sobre fons vermell. La façana de migdia té un nivell inferior a la façana septentrional, a la que s'hi accedeix per una escalinata de maons amb baranes d'obra. Dues portes a la façana de migdia i quatre finestres petites a la planta baixa. En el primer pis hi ha sis balcons amb les baranes de ferro. A la segona planta trobem set finestres, una més petita que les altres sis.
    Destaca un rellotge de sol a la façana de migdia integrat en els esgrafiats de motius arquitectònics, simulant carreus, a la planta baixa, i florals i geomètrics a la resta.

Hi havia una ermita a l'interior. Actualment està semi abandonada.
    També es coneix com La Casa Vella.

Els antics amos eren de la Catalana de Gas, del Sr. Josep Maria Delàs, que en temps de la Guerra Civil va haver de marxar cap a França. Durant el conflicte s'utilitzà per ubicar-hi nens bascos refugiats i, finalment, queda mig destruït per dins. Quan s'acaba el conflicte s'ho venen a en "Belda" un policia secret de Barcelona. Quan en Belda mor, passa a la família i després passa a l'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt.

CASALS i COLL, Gaspar (2006). Noms de lloc d'Arenys de Munt, a Fulls arenyencs de cultura, núm. 10, abril de 2006. Ajuntament d'Arenys de Munt, pàg.54.