Can Cumalada
Arenys de Munt

Torrentbó - al costat de Can Palomé
    Emplaçament
    Ctra. d'Arenys de Munt a St. Vicenç de Montalt (BV-5031), punt quilomètric 12, camí de Sta. Cecília.

41.5967
    2.51271
    459390
    4605115
    08007 - 138
    Eclecticisme
    Diputació de Barcelona
    Jordi Montlló Bolart

Torre d'estiuejant de planta principal quadrada sobre la que s'hi entrecreuen dos cossos, de composició simètrica; consta de planta baixa, pis i golfes. Coberta de teules a quatre aigües amb les cobertes dels cossos transversals a dues aigües i més elevades que la coberta principal; acabades amb ràfec. Façana principal amb un eix de verticalitat central que sobresurt de la línia de façana en el que s'hi presenta la porta d'entrada, de llinda recta, i una balconada en la planta pis amb la barana de fusta. Triple obertura a les golfes amb arcs ogivals. En els eixos laterals hi ha dues finestres a la planta baixa i dues a la planta pis, totes amb porticons de llibret. A l'alçada de les golfes, tres petites obertures a imitació de la de l'eix central amb arcs ogivals. A la façana nord, hi ha un porxo suportat per dos pilars amb coberta de teules a tres aigües.

Construïda damunt les restes d'una antiga masia coneguda com Ca l'Alsina, utilitzada com a residència d'estiueig de la família Comulada. La Sra. Garí la va deixar en herència a les Llars Mundet, que hi feien colònies. Després va passar a la Diputació de Barcelona.

CASALS i COLL, Gaspar (2006). Noms de lloc d'Arenys de Munt, a Fulls arenyencs de cultura, núm. 10, abril de 2006. Ajuntament d'Arenys de Munt, pàg.47.