Can Cumalada
Arenys de Munt

  Maresme
  Torrentbó - al costat de Can Palomé
  Emplaçament
  Ctra. d'Arenys de Munt a St. Vicenç de Montalt (BV-5031), punt quilomètric 12, camí de Sta. Cecília.

  Coordenades:

  41.5967
  2.51271
  459390
  4605115
  Número de fitxa
  08007 - 138
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Contemporani
  Eclecticisme
  Segle
  XIX
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Sense ús
  Titularitat
  Pública
  Diputació de Barcelona
  Autoria de la fitxa
  Jordi Montlló Bolart

  Torre d'estiuejant de planta principal quadrada sobre la que s'hi entrecreuen dos cossos, de composició simètrica; consta de planta baixa, pis i golfes. Coberta de teules a quatre aigües amb les cobertes dels cossos transversals a dues aigües i més elevades que la coberta principal; acabades amb ràfec. Façana principal amb un eix de verticalitat central que sobresurt de la línia de façana en el que s'hi presenta la porta d'entrada, de llinda recta, i una balconada en la planta pis amb la barana de fusta. Triple obertura a les golfes amb arcs ogivals. En els eixos laterals hi ha dues finestres a la planta baixa i dues a la planta pis, totes amb porticons de llibret. A l'alçada de les golfes, tres petites obertures a imitació de la de l'eix central amb arcs ogivals. A la façana nord, hi ha un porxo suportat per dos pilars amb coberta de teules a tres aigües.

  Construïda damunt les restes d'una antiga masia coneguda com Ca l'Alsina, utilitzada com a residència d'estiueig de la família Comulada. La Sra. Garí la va deixar en herència a les Llars Mundet, que hi feien colònies. Després va passar a la Diputació de Barcelona.

  CASALS i COLL, Gaspar (2006). Noms de lloc d'Arenys de Munt, a Fulls arenyencs de cultura, núm. 10, abril de 2006. Ajuntament d'Arenys de Munt, pàg.47.