Can Comalada (Mas Polls)
Argentona

Veïnat de la Pujada. Marge esquerre Riera d'Argentona
    Prop del camí paral·lel a la C-60, al marge esquerre de la riera d'Argentona

Volumetria i elements específics
    Anna Soteras i March / ACTIUM

Masia del grup VI, de planta rectangular amb coberta a quatre vessants. La façana amb carreus de granit a les cantonadas i al voltant de les obertures, així com el típic esgrafiat. Destquen el portal amb arc de mig punt, de 17 dovelles i les finestres amb festejadors, així com el rellotge de sol. Al celler, de sostre amb arcs rebaixats es conserva la premsa de l'època, amb l'armadura de fusta. La cuina conserva el gran faldar de la llar. Posteriorment s'ha modificat l'escala i afegit dos naus laterals.

La seva raó de ser principal va ser el cultiu de la vinya. El propietari fundador es pot llegir en la llinda del portal principal: Miquel Comalada, amb la data 1650. A dins de la finca hi trobem la font i el safareig, amb una gran bassa a la banda posterior, avui en dia en desús.

BONET I GARÍ, LL. I col. (1983) Les masies del Maresme. Estudi de les masies, elements defensius, ermites i molins, Ed. Montblanc-Martín. C.E.C. Barcelona. VINYALS, Josep i PADRÓS Pep i col. "Les Fonts d'Argentona" Ajuntament d'Argentona i Conselleria d'Urbanisme de Barcelona, 1982 SUBINÀ, Enric; CALVO, Oriol; LLADÓ, Francesc; LLADÓ, Julià; FARELL, David. "Les masies d'Argentona", Fonts, 8. Octubre 2001, pp. 11-15