Can Colomer
Vilassar de Dalt

Av. Mare de Déu de La Cisa, 36

Gòtic
    XV-XVII
    BCIL - Pla Especial Patrimoni Arquitectònic i Ambiental
    Jordi Montlló Bolart

Masia situada a la dreta de la Riera Salvet, tocant el terme de Premià de Dalt. És de planta rectangular amb tres cóssos i consta de planta baixa i pis. La coberta és de teules àrabs a dues aigües, tenia el carener perpendicular a la façana principal, orientada a migdia, però ha estat transformada.
    La composició de la façana es forma a partir de tres eixos de verticalitat on destaquen el portal rodó adovellat, amb un escut a la dovella central, en planta baixa; i les tres finestres del pis, amb els brancals, la llinda i l'ampit de pedra granítica ben treballada. Especialment destaca la finestra central d'arc conopial lobulat, amb les impostes i ampit decorats.
    El parament és arrebossat i pintat de color crema amb sòcol i voltants de finestres de color vermellós. La façana té un pedrís.

La primera referència documental d'aquest mas, és de l'any 1352. Era un domini del castell de Vilassar. Però la presència de la família Colomer a Vilassar data de la segona meitat del segle XII (1176: Bernat de Colomer i R de Colomer).
    El pare de l'actual propietari va comprar la finca l'any 1939.

BONET i GARÍ, Lluís (1983). "Les masies del Maresme". Centre Excursionista de Catalunya i editorial Montblanc. Barcelona.
    COLOMER, Mn. (1971). Una família dels temps medievals ençà. Centre d'Estudis Comarcals d'Igualada.