Can Cavaller Vell
Cànoves i Samalús

A la carretera BP-5107, al revolt de la Ferreria, p.k. 40,9

Marc Guàrdia i Llorens

En l'actualitat Can Cavaller Vell és una edificació que presenta una planta en forma d'"L". El cos més antic de l'edificació és el que correspon a l'habitatge principal. Presenta una alçada de planta i pis, amb un sostre a dues aigües, amb el carener paral·lel a la façana. L'accés és mitjançant una porta d'arc de mig punt amb dovelles.
    Les edificacions annexes corresponen a antics coberts, de planta baixa, i coberta a dues aigües.

Malgrat no estar protegida, està recollida al Catàleg de Masies i Cases Rurals, fitxa 141.

El cognom Cavaller apareix associat a un mas ja en el fogatge de Cànoves de l'any 1497. En el fogatge corresponent a 1553, comptem amb dos Cavallers: el Cavaller de la Plassa i el Cavaller de la Riera. Can Cavaller vell dista uns 330 metres de la riera de Cànoves.