Can Carquetes
Santa Susanna

Pla de Balasc

Marc Bosch de Doria

Masia de planta rectangular amb la teulada a doble vessant i el carener paral·lel a la façana. Consta de planta baixa i un pis i està orientada a sudest. La façana manté una composició simètrica de les obertures, amb la porta al centre, dues finetres laterals. Al primer pis hi ha dos balcons i una finestra, amb dos plafons ceràmics intercal·lats: un rellotge de sol i la representació de Santa Eulàlia. La façana està coronada per una balconada d'un falç terrat i una petita xemeneia amb elements ceràmics vidrats. A cada banda de la masia s'adossen dues construccions de planta baixa que serveixen de magatzem i garatge, amb una portalada central i una finestra circular a cada costat. A pocs metres a l'esquerra, es conserva en molt mal estat el paviment de rajoles d'una antiga era, amb quatre plàtans a cada cantonada. La masia conserva l'activitat agrícola i està envoltada de camps de conreu, bàsicament d'horta.

En els plànols de l'Institut Cartogràfic de Catalunya indica erràniament Can Cadernera en el lloc de Can Carquetes i aquest topònom l'obvia.

Can Carquetes formava part de l'extensa finca de l'Horta de Santa Eulàlia al segle XIX, que al llarg del segle XX es va anar segregant en diversos propietaris. Els actuals propietaris, procedents de Tordera, es varen establir a can Cadernera i posteriorment varen adquirir la casa de Can Carquetes l'any 1956.