Can Carquetes
Santa Susanna

  Maresme
  Pla de Balasc
  5

  Coordenades:

  41.63086
  2.70595
  475507
  4608834
  Número de fitxa
  08261 - 60
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Contemporani
  Popular
  Segle
  XIX
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Productiu
  Titularitat
  Privada
  000605900DG70H0001DM
  Autoria de la fitxa
  Marc Bosch de Doria

  Masia de planta rectangular amb la teulada a doble vessant i el carener paral·lel a la façana. Consta de planta baixa i un pis i està orientada a sudest. La façana manté una composició simètrica de les obertures, amb la porta al centre, dues finetres laterals. Al primer pis hi ha dos balcons i una finestra, amb dos plafons ceràmics intercal·lats: un rellotge de sol i la representació de Santa Eulàlia. La façana està coronada per una balconada d'un falç terrat i una petita xemeneia amb elements ceràmics vidrats. A cada banda de la masia s'adossen dues construccions de planta baixa que serveixen de magatzem i garatge, amb una portalada central i una finestra circular a cada costat. A pocs metres a l'esquerra, es conserva en molt mal estat el paviment de rajoles d'una antiga era, amb quatre plàtans a cada cantonada. La masia conserva l'activitat agrícola i està envoltada de camps de conreu, bàsicament d'horta.

  En els plànols de l'Institut Cartogràfic de Catalunya indica erràniament Can Cadernera en el lloc de Can Carquetes i aquest topònom l'obvia.

  Can Carquetes formava part de l'extensa finca de l'Horta de Santa Eulàlia al segle XIX, que al llarg del segle XX es va anar segregant en diversos propietaris. Els actuals propietaris, procedents de Tordera, es varen establir a can Cadernera i posteriorment varen adquirir la casa de Can Carquetes l'any 1956.