Can Cadernera
Santa Susanna

Camí de Perafita (Pla de Balasc)

Abandonada i en procés de ruïna.
    Marc Bosch de Doria

Masia de planta rectangular amb teulada a doble vessant i el carener paral·lel a la façana. Està orientada al sudest i consta de planta baixa i pis. La façana és completament simètrica, amb la porta principal al centre, dues portes auxiliars als costats i tres finestres al primer pis. L'estucat exterior encara conserva, desdibuixat pel pas del temps, la inscripció "Horta Cadernera". Al costat esquerra se li adossa un cos, fruït d'una ampliació, amb la línia de façana més reculada. A la dreta també se li afegeix una altra construcció de magatzem, de planta baixa, i a la part posterior, al costat del camí de Perafita, hi ha un pou i un gran safareig.

En els plànols de l'Institut Cartogràfic de Catalunya indica erràniament Can Cadernera en el lloc de Can Carquetes i enlloc seu situa Can Boia.

La tipologia de la construcció i els materials emprats indiquen que es tracta d'una masia del segle XIX.