Can Camp
L'Ametlla del Vallès

Ptge. Pi, s/n

XV-XX
    Pla Especial Protecció Patrimoni Arquitectònic (nº 69)
    Ajuntament de l'Ametlla del Vallès. Plaça de l'Ajuntament, 1, 08480. L'Ametlla del Vallès
    Virgínia Cepero González

Antiga explotació agrícola estructurada a partir de dos grans patis. Les edificacions principals es situaven a la banda nord i els cossos auxiliars, destinats a quadres i magatzems, envoltaven els patis.
    El cos originari, datat al segle XIV i situat al costat nord-oest del conjunt, correspon a una masia de planta rectangular que consta de planta baixa, pis i planta sotacoberta. La coberta és a dues aigües i el carener perpendicular a la façana principal, orientada a ponent. Es constituïa per cinc crugies de mur de paredat comú col·locades en paral·lel a la façana principal, amb una torre de vigilància a la cantonada nord-oest.
    A principis del segle XX, es va construir el cos principal de quadres, que dividia l'espai interior en dos patis, i la capella a l'extrem nord-est. Amb una planta baixa de voltes de maó rebaixades i un cos enretirat a l'extrem nord, es tanca completament aquest pati principal.
    Al pati secundari, situat al costat de llevant, s'hi situa la capella i els diferents cossos annexos destinats a usos agrícoles, i està tancat amb un mur baix i pilars de totxo amb baranes de ferro. L'entrada de l'extrem sud-oest està emmarcada per pilastres de secció circular i rematades per un capitell de peces de motllo i un barret revestit de trencadís de ceràmica, coronat amb una esfera ceràmica rematada amb punta de llança.

En destaca la mina (vegeu fitxa 136).

AA.DD. (2008). Pla especial i catàleg del patrimoni arquitectònic de l'Ametlla del Vallès. Inèdit.

CALBÓ I BARBANY, J. (2006). Can Camp: L'abans i el després. Quaderns de l'Ametlla. Servei de Publicacions de la Fundació Universitària Martí l'Humà / Ajuntament de l'Ametlla del Vallès.