Can Camp
L'Ametlla del Vallès

  Vallès Oriental
  Ptge. Pi, s/n
  253

  Coordenades:

  41.66244
  2.25972
  438369
  4612563
  Número de fitxa
  08005-371
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Modern
  Contemporani
  Modernisme
  Segle
  XV-XX
  Estat de conservació
  Dolent
  Protecció
  Legal
  Pla Especial Protecció Patrimoni Arquitectònic (nº 69)
  Accés
  Fàcil
  Científic
  Titularitat
  Privada
  Ajuntament de l'Ametlla del Vallès. Plaça de l'Ajuntament, 1, 08480. L'Ametlla del Vallès
  Autor de la fitxa
  Virgínia Cepero González

  Antiga explotació agrícola estructurada a partir de dos grans patis. Les edificacions principals es situaven a la banda nord i els cossos auxiliars, destinats a quadres i magatzems, envoltaven els patis.
  El cos originari, datat al segle XIV i situat al costat nord-oest del conjunt, correspon a una masia de planta rectangular que consta de planta baixa, pis i planta sotacoberta. La coberta és a dues aigües i el carener perpendicular a la façana principal, orientada a ponent. Es constituïa per cinc crugies de mur de paredat comú col·locades en paral·lel a la façana principal, amb una torre de vigilància a la cantonada nord-oest.
  A principis del segle XX, es va construir el cos principal de quadres, que dividia l'espai interior en dos patis, i la capella a l'extrem nord-est. Amb una planta baixa de voltes de maó rebaixades i un cos enretirat a l'extrem nord, es tanca completament aquest pati principal.
  Al pati secundari, situat al costat de llevant, s'hi situa la capella i els diferents cossos annexos destinats a usos agrícoles, i està tancat amb un mur baix i pilars de totxo amb baranes de ferro. L'entrada de l'extrem sud-oest està emmarcada per pilastres de secció circular i rematades per un capitell de peces de motllo i un barret revestit de trencadís de ceràmica, coronat amb una esfera ceràmica rematada amb punta de llança.

  En destaca la mina (vegeu fitxa 136).

  AA.DD. (2008). Pla especial i catàleg del patrimoni arquitectònic de l'Ametlla del Vallès. Inèdit.

  CALBÓ I BARBANY, J. (2006). Can Camp: L'abans i el després. Quaderns de l'Ametlla. Servei de Publicacions de la Fundació Universitària Martí l'Humà / Ajuntament de l'Ametlla del Vallès.