Can Borra Gurb

Osona
Parròquia de Sant Andreu de Gurb
A 650 metres per pista asfaltada i camí rural de la carretera BV-4601, punt quilomètric 2'600

Coordenades:

41.95226
2.23196
436345
4644761
08100-68
Patrimoni immoble
Edifici
Contemporani
XIX
Bo
Legal
Normes subsidiàries de planejament de Gurb, 2002.
Fàcil
Residencial
Privada
Ref.Cad: 08099A01800060
Jordi Compte

Can Borra es troba situada en un punt lleugerament elevat envoltat de camps de conreu al sud i una vessant de marga al nord, a l'oest del Jovell i al nord de cal Barnoles.
Es tracta d'una masia de mitjanes dimensions formada per un volum principal de planta baixa, primer pis i golfes amb estructures i cossos adossats a est i oest. Està bastida amb murs de maçoneria de pedra a la base i de tàpia a la resta, amb cantonades delimitades amb pedra treballada, completament arrebossats. La teulada és de doble vessant amb aigües a les façanes principal i posterior.
La façana principal, orientada al sud, conté un portal emmarcat amb brancals de pedra bisellada i llinda de fusta bisellada, i sis finestres, totes amb un senzill esgrafiat en l'arrebossat que les envolta. A l'esquerra hi ha una estructura adossada que forma un cobert, amb murs d'obra vista i teulada d'una vessant. A la dreta hi ha un cos adossat que forma una eixida de doble obertura al primer pis i a l'extrem dret hi ha diverses estructures adossades bastides en part amb murs d'obra vista.
La façana est es troba dominada completament per les estructures adossades.
La façana nord conté quatre finestres, una de les quals emmarcada amb maó i llinda de fusta a la planta baixa, i una estructura adossada de planta semicircular i bastida amb murs de maçoneria de pedra arrebossats que correspon amb la cisterna.
La façana oest té adossades al davant diverses estructures a nivell de planta baixa. A cada un dels dos nivells visibles del volum principal hi ha una obertura.