Can Batlle
Santa Susanna

Pujada de Gràcia, 9

L'antiga masia no s'ha conservat i la nova construcció no manté l'estructura ni l'aspecte original.
    Legal i física
    Marc Bosch de Doria

Antiga masia completament transformada en torre residencial. Antigament era una construcció de planta rectangular orientada a l'est i amb teulada de doble vessant i el carener perpendicular a la façana. Tenia alguns cossos annexos com a coberts. Actualment només queden alguns elements de pedra l'antiga construcció, com a elements decoratius.

Foto de la dècada de 1980 procedent de la col·lecció d'Antoni Pi. La masia s'ha transformat en els darrers anys, malgrat que estava inclosa en l'inventari del patrimoni arquitectònic del Pla General d'Ordenació Municipal de Santa Susanna (1982)

El nom Batlle apareix documentat a la zona des de l'any 1311, en motiu d'un testament que fa un tal Berenguer. Tanmateix, el mas Batlle no és esmentat fins a la darreria d'aquest segle, quan n'era propietari Ponç Batlle. En segles posteriors, el mas es mantindrà en mans de la mateixa família, fins que al segle XX va ser adquirit per Jaume Vidal, que havia estat masover de Can Ratés. Entre els anys 1923 i 1939, Vidal va ser alcalde de la vila. Al llarg del mateix segle, el mas va canviar de mans en diverses ocasions i s'hi va practicar una important intervenció per donar-li un aspecte més senyorial. En l'actualitat, allà on hi havia les terres del mas, hi ha crescut una urbanització.

BONET I GARÍ, L. (1983). Les masies del Maresme. Estudi de les masies, elements defensius, ermites i molins. Centre Excursionista de Catalunya: Barcelona.
    ROIG, J. (2006). Les fortificacions medievals del Maresme. Argentona.