Can Barretet
Castellfollit del Boix

Clot del Grau. Oest de Castellfollit del Boix
    Camí de Can Prat. Passat Can Paleta el primer a l’esquerra i continuar recte

Parts enderrocades i cobertes de vegetació
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

Cal Barretet és una masia situada davant de Cal Plaxats d’època contemporània formada a partir de dos cossos, la casa i la pallissa, habilitada coma espai de vivenda. La casa és una edificació de planta rectangular amb la coberta a dues aigües amb el carener perpendicular a la façana principal, orientada a migjorn. Consta de planta baixa i pis. Al frontis s’hi obra el portal d’accés de llinda plana amb l’any 18 † 56 gravat amb una finestra a cada banda. A nivell del primer pis hi ha tres finestres, dues amb llinda de pedra i ampit i una tercera realitzada posteriorment. Al costat de ponent de se adossa un cobert i a la part posterior, per la façana de tramuntana se li afegir un volum, seguint el mateix eix de teulada i dimensions de la casa que podria haver estat una antiga tina. El parament dels murs és de pedra irregular rejuntada amb argamassa i conserva part de l’antic arrebossat. Davant la casa, a la banda de llevant, hi ha l’antiga pallissa. Es tracta d’un cos de planta rectangular amb la coberta a una vessant. Actualment s’accedeix per un portal de llinda de fusta ubicat a la façana de ponent i una finestra a l’alçada del primer pis.