Can Bacardit de Grevalosa
Castellfollit del Boix

Camí que porta a Can Barcardit. Passada la casa el primer a la dreta

VIII-IX
    Científic/Cultural
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

El jaciment de Can Bacardit de Grevalosa es troba ubicat a llevant de la masia que li dona el nom. Es tracta d’un espai d’enterrament format per tres tombes excavades a la roca situades sobre dos grans blocs de pedra. Les dues sepultures excavades al mateix bloc de pedra corresponen dues tombes de fossa simple, de tipus banyera, amb els angles arrodonits i amb l’exterior rectangular, amb una orientació nord-sud. En una d’aquestes contenia un individu masculí d’edat avançada. La tercera tomba s’ubica en un segon bloc. Correspon a una fossa simple de tipus banyera amb els angles arrodonits i amb una orientació est-oest.

L’any 2005 es dugué a terme una intervenció arqueològica per documentar-les i excavar una de les tombes que es trobava intacta.

L’any 2004 fou descobert per Lourdes Vives, veïna de la població.

Inventari del Patrimoni Cultural Immoble de Catalunya. Patrimoni Arqueològic i paleontològic del terme municipal de Castellfollit del Boix. Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació. Generalitat de Catalunya.

MORERA, J. (Inèdit): Memòria de la intervenció arqueològica realitzada a les tombes de Can Bacardit de Grevalosa. Castellfollit del Boix. Arqueociència Serveis Culturals SL. Manresa 2005.