Can Andreu sud
Veciana

Sant Pere del Vim
    Al sud de la masia de Can Andreu

II aC- XV
    Regular
    l'erosió del terreny i possibles rebaixos en el camí poden afectar definitivament el jaciment. Caldria fer una excavació d'urgència.
    Pla d'Ordenació Urbanística Municipal de Veciana (2007)
    Si (CC.AA, 12030)
    08298A001000540000IZ
    Jordi Montlló Bolart

En el camí que es dirigeix a ponent des de Sant Pere del Vim, que antigament servia per anar a Copons i Calaf, es van documentar en superfície fragments de ceràmica antiga. Els autors de la carta arqueològica diuen"al començament de la pujada, en unes vinyes abandonades, apareix superficialment material d'època medieval i, a mitja pujada i en mig del camí es documenta ceràmica ibèrica". No s'han documentat cap mena d'estructures. Les diferències cronològiques entre els dos tipus ceràmics és considerable, però sense una recerca en més profunditat poca cosa més es pot dir. Pel que fa al material ibèric , es parla de sitges, però només com una possibilitat.
    Durant la nostra visita per l'elaboració del present mapa, s'ha documentat ceràmica arqueològica d'època iberoromana (campaniana, gerres de coll de cigne i nanses de gerra ibèrica comuna i àmfora itàlica).

Els materials estan ubicats al Museu de la Pell d'Igualada i Comarcal de l'Anoia.

Jaciment descobert pels membres de la Secció d'arqueologia del centre d'Estudis Comarcals d'Igualada, el març de l'any 1991.

SALES i CARBONELL, Jordina i PEDRAZA JORDANA, Lluís (1933). Ca n'Andreu Sud (Sant Pere Desvim, Veciana. Anoia). aproximació als jaciments a partir de les dades de prospecció; dins ESTRAT, núm. 6, pàgs. 105 a 113. Igualada.