Camps de Tabac
Vallcebre

L'Empalomar

Molta vegetació
    OPC - María del Agua Cortés Elía

Feixes estretes situades al cap de la carena del Cingle de l'Empalomar, pel conreu de tabac durant la primera meitat del segle XX. Es tracta d'una zona de difícil accés, apartada del poble i amagada de les autoritats. Accés a peu pel Camí dels Camps de Tabac. El camí surt de l'aparcament a Pla de la Barraca. Vessant llevant d'una cinglera de roca calcària a 1,450 metres d'altidud. Zona invaïda de pins i boixos.

El cultiu de tabac no estava prohibit en Espanya, però n'era obligatòria l'entrega de tota la producció per tal que l'estat n'exercís el monopoli sobre la gestió, la fabricació, la importació i el comerç majorista. L'instarauciò del monopoli estatal del tabac a Espanya data a l'any 1634. La plantació de tabac en zones apartades o amagades, es feia per aconseguir uns ingresos extres per ajudar a la subsistència de les famílies i habitants de la zona. El tabac resultant d'aquest cultiu podia ser usat per l'autoconsum, tot i que la majoria de la collita anava destinada al comerç "d'estraperlo", en els bars i les cafeteries del poble.