Campana de l'Església Nova
Sant Pere de Ribes

Església Nova

Les vores es troben deteriorades.
    Bisbat de Sant Feliu de Llobregat. Pl. de la Vila 11, 1r 1a. 08980 Sant Feliu de Llobregat
    Marta Lloret Blackburn - Antequem, S.L.

Al campanar de llevant de l'Església Nova de Ribes hi ha una campana antiga i tres de modernes. La campana vella és de bronse i pesa entre 650 i 750 kgs. L'any de construcció que hi ha escrit és el 1790. A la part superior hi ha un fris amb la següent inscripció: " SANT JOAN BAPTISTA ORA PRO NOBIS". A la part central hi ha quatre orles amb la imatge del Sant, una creu i un medalló. Hi consta una foneria de Lleida.

La procedència de la campana vella de l'Església Nova és desconeguda. Quan va ser inaugurada l'església, s'hi van traslladar les tres campanes de l'Església Vella. Durant la Guerra Civil, les campanes van tirar-se del campanar i es van fondre per a la fabricació d'armament. Al seminari de Barcelona es van guardar algunes de les campanes provinents d'esglésies d'arreu de Catalunya. La parròquia de Ribes en va obtenir una un cop acabada la guerra, que es creu que provenia de Lleida. Les altres tres campanes van ser adquirides l'any 1992, la primera en motiu d'una donació i les altres dues per subscripció popular. Van ser batejades com a Nativitat en honor a la donant, Montserrat i Verge de la Pau. Des del mateix any, el funcionament del campanar està automatitzat, llevat del dia de la Festa Major de Sant Pere i la Festa Major de Sant Pau.