Camp del Pont
Sant Martí de Tous

Agafar el trencall de la crta. de Bellprat, les restes afloren al marge oest del camí

Edats dels Metalls
    Les estructures que s'observen es troben seccionades
    Núria Cabañas

Jaciment situat a l'extrem nord de la zona plana per on discorre la Riera de Tous. En el tall obert per un camí es troben fins a tres trams de murs de pedra seca que podrien formar part d'un mateix establiment. A la zona del tall s'observen alguns fragments de ceràmica comuna ibèrica. El minsa informació disponible fins al moment no ens possibilita conèixer la naturalesa de l'establiment identificat, si bé la seva ubicació a la zona planera i pròxima als camps de cultiu podria fer pensar en algun tipus d'explotació de caràcter agrari. El material recuperat, tot comú, no permet precisar la seva cronologia més enllà d'una forquilla entre l'ibèric ple i l'ibèric final.

PUJOL, A. (2016). Sant Martí de Tous. Revisió de l'inventari arqueològic i estudi del poblament des de la Prehistòria fins a l'Edat Mitjana. Diputació de Barcelona.