Camp Cinzano
Vilafranca del Penedès

Prehistòric
    Neolític
    destruït
    Pla d'ordenació urbanística municipal de 2003
    Jordi Montlló Bolart

Van aparèixer 3 estructures funeràries i un fons de cabana. Els sepulcres estaven coberts per lloses i tenien ceràmica feta a mà, en una d'elles es va trobar una punta de fletxa.

L'any 1951, es van fer les obres d'un rebaix d'un terreny per instal·lar-hi una factoria de la casa CINZANO SA. Pere Giró, delegat local de la Comisaria de Excavaciones de la Provincia de Barcelona, va decidir fer-ne un seguiment, basant-se Seguiments de les obres de setembre a desembre de 1951, per part de Pere Giró, delegat local de la Comisaria de Excavaciones de la Provincia de Barcelona.

GIRÓ ROMEU, Pere (1954). "La cultura dels sepulcres en fosa en el Penedès", dins Ampurias vols. XV-XVI (1953-54), pp.327-333.
    GIRÓ ROMEU, Pere (1960)."Museo Arqueológico de Villafranca del Panadés", dins Memorias de los Museos Arqueológicos, vols. XVI-XVIII (1955-57). Madrid pàg. 234.
    MASACHS, Josep Mª. (1973). "Las armas y útiles de bronce hallados en el Penedés", dins Actas XIII Congreso Nacional de Arqueología. Huelva, pp. 455-464. Reeditat a: Masachs, Josep Mª. "Las armas y útiles de bronce hallados en el Penedés". Museu de Vilafranca 1976.
    MUÑOZ AMABILIA, Anna M. (1965). La cultura neolítica de los "sepulcros de fosa". Barcelona: Instituto de Arqueología y Prehistoria. Universitat de Barcelona. Publicacions Eventuals n. 9, pp.111-115.
    RIPOLL PERELLÓ, E. i LLONGUERAS CAMPAÑA, M. (1963). "La cultura neolítica de los sepulcros de fosa en Catalunya", dins Ampurias, núm. XXV. pp. 51-52.