Camí entre el mas Palomeres i l'estació de càrrega
Malgrat de Mar

Mines de Can Palomeres

Marta Lloret Blackburn- Antequem, S.L.

Camí situat entre el mas Palomeres i l'estació de càrrega. El primer tram es correspondria amb l'acabament del Camí Baix i segueix davant del mas Palomeres per un sender que descendeix fins a la tremuja, a l'alçada de l'estació de càrrega.

A l'Inventari dels elements conservats de l'Estudi Arqueològic de les Mines de Can Palomeres està identificada amb el número de fitxa 23 .

La riquesa mineral de la muntanya de Can Palomeres va propiciar que almenys des de l'època moderna s'hi explotés l'extracció del ferro. A principi del segle XX s'hi va implantar un projecte de gran abast, en què a través de les nombroses mines que s'obriren a la muntanya es transportava el ferro fins al mar, on es carregava als vaixells. El projecte el va iniciar la companyia Mines de Fer de Malgrat l'any 1909 i va funcionar a ple rendiment tan sols fins el 1914. La concessió va canviar de mans en diverses ocasions però les mines, tot i alguns intents de reprendre l'activitat, no van tornar a ser explotades.

LLINÀS, J. (2015). Mines de Can Palomeres (Malgrat, Maresme). Estudi arqueològic. Malgrat de Mar: Ajuntament de Malgrat de Mar.