Camí empedrat de puig Martorell
Lluçà

Sector oest del terme municipal
    A 2300 metres per pista forestal de la carretera BV-4341, punt quilomètric 13'900

Únicament es conserva un petit tram de camí molt erosionat.
    Jordi Compte i Marta Homs

El camí empedrat de puig Martorell es troba situat al sud-est del puig Martorell i pocs metres a l'est de la pista forestal que comunica les masies del Castell i el Collet d'en Roca. Es tracta d'un tram de camí que salva un fort desnivell, en el que apareix una formació rocosa, a través d'un revolt pronunciat de gairebé 180 graus. El tram, d'uns 20 metres de llargada, té un pendent pronunciat i forma tres parts diferenciades. A la part inferior es conserva únicament un petit mur de contenció exterior bastit amb grans blocs de pedra tot i que pràcticament es troba enrunat. La part central, que correspon al revolt, conserva el mur exterior de contenció, de forma arrodonida i bastida amb pedres de grans dimensions. El paviment del camí en aquesta part es troba format per nombrosos blocs de diverses dimensions col·locats al terra formant un enllosat irregular. La part superior del camí conserva un petit mur de contenció a la part exterior i té el paviment picat a la roca.