Camí empedrat de cal Trist al Samuntà
Súria

Camí des de cal Trist al Samuntà
    Seguint la riera d'Hortons

Dolent
    Es troben perduts i/o reformats alguns trams del camí, però en general en aquells llocs en que es conserva està en bon estat.
    BCIL 5243-I. Aprovació definitiva comissió urbanisme 21/01/2003
    ARQUEOCIÈNCIA- J.M. Huélamo
    Marta Lloret Blackburn-Antequem, S.L.

Camí que venint des de cal Trist va resseguint la riera d'Hortons fins arribar a les cases del Samuntà, confonent-se alguns cops amb la pròpia riera, ja que sembla que a vegades segueix la pròpia llera de la riera, que per la seva part es veu que ha variat el seu curs. El camí es troba, en alguns trams empedrat i, en altres, la roca mare li fa de paviment. La resta del camí és de terra. Aquest caminet va pujant el curs de la riera enmig d'un paisatge molt agradable composat per petits horts, on es poden veure petites feixes i el treball de la pedra seca en els marges, alguns dels quals es superposen. El camí té derivacions més modernes adaptades per al pas de vehicles tot terreny i travessa la riera en algunes ocasions.

Es veuen afloraments salins en la part més baixa del camí. Prop d'aquí es conserva el topònim de la "Farrera" que possiblement indicaria la presència de minerals fèrrics.