Camí dels Prats de Rei a Calaf (Camí Ral)
Els Prats de Rei

Entre els Prats de Rei i Calaf, en un camí que transcorre 'grosso modo' paral·lel a la carretera.

L'element es conserva a trams.
    Varis propietaris
    Jordina Sales Carbonell

En paral·lel a la carretera C-1412a que uneix les viles dels Prats de Rei i Calaf, i seguint la orografia marcada pel torrent de l'Aigua Bruta, es localitza bona part d'un camí antic que en alguns trams conserva un empedrat el qual, a simple vista, segueix la mateixa tècnica que altres camins de traçat romà i/o medieval presents a la comarca i als entorn de Prats de Rei però ja fora del seu terme municipal. Al sector conegut amb el nom del Restoblet, a l'alçada del km 4'5' de la carretera, es conserva un tram empedrat de varies dotzenes de metres de llargada especialment ben conservat.

IMATGE 1: Fotografia: Natalia Salazar Ortiz.

Tot i que aquest tram viari molt probablement sigui d'origen romà i es documenti de manera segura a l'Edat Mitjana com a part del Camí Ral, al llarg del temps ha sofert alteracions i reparacions que n'han anat alterant el seu aspecte original i sovint les lloses i materials del ferm que es movien han estat enretirats, sobretot en els últims decennis, per tal de facilitat el trànsit amb vehicles mecànics. Tot i així, els trams empedrats que conserva aquest element viari es troben en molt bon estat.