Cal Pits
Els Prats de Rei

Carrer Nou, 22
    Al nucli històric i urbà de la vila de Prats de Rei

Jordina Sales Carbonell

Es tracta d'una casa urbana de planta rectangular amb la part llarga a la façana del carrer, amb planta baixa i dos pisos. La portalada és un arc molt rebaixat, adovellat, amb l'any 1796 inscrit al capdamunt de l'arc, a la dovella central, juntament amb un símbol solar avui molt desgastat. El mateix arc rebaixat és el que tenen els dos balcons de l'eix de la portalada de l'edifici, mentre que la resta d'obertures són rectangulars o quadrangulars i estan totes emmarcades amb blocs de pedra escairada de sauló vermellós.

Aquesta casa també es coneix amb el nom de cal Solà.

Aquesta casa es troba al punt neuràlgic de la vila medieval de Prats, per la qual cosa és de suposar que el solar on s'emplaça l'edifici avui hauria tingut ja algun tipus de construcció abans de que s'aixequés l'actual. Durant la Batalla dels Prats de Rei de 1711, dins la Guerra de Successió, aquest edifici, com la resta de la vila, hauria quedat molt afectat pels bombardeigs, tal i com es descriu a les cròniques de l'època, per la qual cosa l'aspecte actual correspondria a les rehabilitacions fetes a inicis del segle XVIII, un cop acabat el conflicte bèl·lic.