Camí dels Gatells
Collbató

Serra dels Gatells
    Des de la B-112 fins a la serra de can Rubió

XV-XX
    Dolent
    Està perdut i envaït per les argelagues. En alguns trams el marge s'ha ensorrat i abans d'arribar a Esparreguera queda tallat per la finca de l'Italià. És fàcilment recuperable.
    Sense accés
    Assumpta Muset Pons

El camí dels Gatells travessa la serra homònina d'un extrem a l'altre, pel vessant meridional, entre oliverars abandonats. És un sender de bast, planer i rectilini. Té un tram inicial excavat a la roca i la resta construït damunt d'un marge de pedra seca. El recorregut comença davant de la fonda dels Arcs, a l'altra banda de la B-112. S'enfila per un turó i penetra a la partida dels Gatells, que recorre fins arribar a la serra de can Rubió i al terme d'Esparreguera.

Coordenades UTM: a la confluència amb la B-112.

És un camí medieval, documentat al segle XV i emprat pels pagesos per anar als oliverars dels Gatells i de can Rubió i, més recentment, per la gent que treballava a la Puda.
    L'abandonament de l'agricultura, la construcció d'un dipòsit d'aigua a la carena dels Gatells, amb l'obertura d'un nou traçat per la banda de les Obagues (GR 6.1), van provocar el seu abandonament i la substitució per aquest nou tram.

ARXIU DE LA CORONA D'ARAGÓ, Arxiu Notarial, Ig. 1033 (2), Antònia, muller de Jaime Alegre.