Camí dels Degotalls Monistrol de Montserrat

Bages
Entorn del monestir de Montserrat

Coordenades:

41.59597
1.83865
403213
4605570
08127-66
Patrimoni natural
Zona d'interès
Contemporani
XX
Bo
Inexistent
Fàcil
Social
Privada
Ordre de Sant Benet. Abadia de Montserrat
Helena Garcia Navarro

El Camí dels Degotalls s'inicia al revolt dels Apòstols, a la banda de dalt de la carretera. Circula enlairat i paral·lel a la carretera d'accés al monestir, però que malgrat la proximitat està perfectament aïllat dels sorolls. En alguns trams està protegit per baranes de fusta, i flanquejat per l'alzinar natural, integrat per alzines, marfulls i matabous, a més de xiprers (plantats) en algun punt i alguna mata de boix.
Al començament hi una una escultura de bronze que representa a Jacint Verdaguer i una placa de bronze commemorativa del 125è aniversari del Virolai.
El primer tram és anomenat "dels Artistes", i s'hi poden trobar recordatoris a diversos artistes catalans. A continuació hi ha el "camí del Magnificat", que és guarnit amb majòliques que representen els santuaris marians de Catalunya.
Si agafem el camí a la zona del monestir, acaba a la zona coneguda com "Els Degotalls", formacions de roca conglomerada amb degotalls d'aigua que baixen de la muntanya (i que a l'hivern poden arribar a glaçar-se), que dónen nom a l'indret.

Aragon, Antoni i Lalueza, Jordi (2002). "Passejades per Montserrat. Excursions fàcils pel Parc Natural". Barcelona: Pòrtic guies.
Laudo, Susana. "Fitxa de l'inventari del patrimoni cultural del Parc Natural de la muntanya de Montserrat". Barcelona: Generalitat de Catalunya.
"Montserrat. Mapa i guia excursionista". Ed. Alpina.