Camí del Pont
Collbató

Torrent del Pont (muntanya de Montserrat)
    Des del camí de la Vinya Nova fins al camí de Sant Joan a Sant Jeroni

XV-XXI
    Assumpta Muset Pons

El camí del Pont és un corriol estret i costerut, amb ziga-zagues, marges, trams excavats a la roca i recs per desviar l'aigua. Transcorre per la banda occidental del terme de Collbató i segueix direcció nord-oest. Comunica els plans de Collbató, a l'alçada de la Vinya Nova, amb el cim de Sant Jeroni. Durant una bona estona flueix pel costat del torrent homònim, on hi ha una gran pedra travessada que sembla un pont i dóna nom al sender i al barranc. Passa pels serrats d'en Muntaner i dels Pollegons i, un tros més amunt de la canal de l'Ermità Mort, es divideix en dos ramals. El de la dreta va cap al camí nou de Sant Jeroni, i el de l'esquerra cap al cim de Sant Jeroni.

Coordenades UTM: a l'alçada de la Vinya Nova.

Era utilitzat per anar i venir de la Vinya Nova, que era una granja del monestir. Per aquí pujaren la gent armada, capitanejada pel Vidriat, que l'any 1585 sortiren de la Vinya Nova per apoderar-se del monestir, d'on van expulsar els monjos castellans.
    A finals del XIX i començament del XX, també fou el camí d'abast per on pujaven tant les mules que portaven els queviures al restaurant de Sant Jeroni, que explotava Pere Bacarissas, de Collbató, com els homes i dones que hi treballaven. L'any 1925 una colla de l'Agrupació Excursionista Tagamanent va tenir un accident mentre baixaven de Sant Jeroni. Un dels membres hji va morir i un altre fou rescatat per un veí del poble, Pere Altirriba, mitjançant una actuació molt arriscada. En agraïment li concediren una medalla i un diploma.

DIPUTACIÓ DE BARCELONA (2004-2005), Mapa i Guia Excursionista, Montserrat, Barcelona, Alpina.
    MIR, Jordi i Carles ALBESA (1999), Montserrat excursions des del Santuari, Barcelona, Publicacions de l'Abadia de Montserrat.
    OLIVER I PAUSAS, Jordi (2003), Montserrat. Guia itinerària, Barcelona, Publicacions de l'Abadia de Montserrat [Col·lecció Guies del Centre Excursionista de Catalunya], p. 132.
    ROMA I CASANOVAS, Francesc (2006), Montserrat. Les 32 millors excursions i vies ferrades, Valls, Cossetània edicions [Col·lecció Azimut, 85), p. 61.
    La Vanguardia Española, 20-11-1925, p. 21.