Camí del Mal Pas
Sant Julià de Cerdanyola

Estructural
    Diversos propietaris, també públic
    María del Agua Cortés Elía. OPC

El camí del Mal Pas era l'antic camí per anar a Malanyeu des de Sant Julià de Cerdanyola. Comença a Sant Julià de Cerdanyola darrera de cal Xic, travessa la carena dels Serrats i baixa fins al torrent de l'Abaiol; passat el torrent s'enfila pel vessant obac de la serra de l'Abaiol, després de fortes pujades i a través d'un bosc de pins i faigs s'arriba al fil de la carena de l'Abaiol, revolta al clot de la Rota per passos estrets i dolents que devien donar nom al camí, finalment arriba al coll de la Creueta des d'on baixa fins a la Font de les Travesses, no gaire lluny de la casa Alomar i aviat s'arriba al nucli de Malanyeu.

Part del camí forma part del PEIN Catllaràs.

DD.AA. (1998) Sant Julià de Cerdanyola. Municipi de sempre. Municipi recuperat. Ajuntament de Sant Julià de Cerdanyola. P. 225.