Camí de Sant Gabriel
Veciana

Veciana
    entre la capella de Sant Gabriel i la Torre Nova

Escapçat per ambdós costats
    Jordi Montlló Bolart

En la carena de Sant Gabriel, per damunt el clot del mateix nom, i resseguint la pista forestal que baixa fins a la carretera BV- 1005, i passa per la Torre Nova i Cal Brunet, ens trobem a la cota 577 un tram de calçada empedrada. La pista forestal ha escapçat el camí en el seu tram sud. Es tracta de pedres de grans dimensions, de formes irregulars posades planes i encaixades amb llosses més petites. L'orografia del terreny i l'erosió natural han anat malmetent un dels extrems, cosa que dificulta conèixer la seva amplada original.
    El camí aprofita el terreny natural allà on troba la roca mare per estalviar-se la col·locació de llosses.

D'aquest camí no se n'ha trobat cap constància documental, ni referència oral. Es fa difícil establir-ne una cronologia sense cap recerca en profunditat. La part conservada tampoc és gaire llarga.

Aquest tram de camí s'ha documentat el 6 d'agost de 2014 en el transcurs de la realització d'aquest Mapa del patrimoni cultural de Veciana.