Camí de la Terrissa
Castellfollit de Riubregós

  Anoia
  Camí de la Terrissa
  Emplaçament
  Al marge superior del camí que transcorre paral·lel al torrent de la Terrissa
  495

  Coordenades:

  41.77739
  1.43542
  369973
  4626244
  Número de fitxa
  08060 - 25
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Jaciment arqueològic
  Estat de conservació
  Regular
  La sitja està excavada en un cingle rocós amb esquerdes considerables que fan perillar la pròpia estructura
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Sense ús
  Titularitat
  Privada
  08059A00400110
  Autoria de la fitxa
  Anna Camats Malet

  Sitja excavada en un cingle rocós situat al marge superior d'un camí asfaltat. Actualment es troba buida, fet que permet observar-ne la secció, de forma troncocònica, i les seves dimensions, força reduïdes. Les parets de l'estructura no conserven cap tipus de revestiment, així com tampoc s'ha localitzat cap tipus de coberta que evidenciï el mecanisme utilitzat per segellar hermèticament l'estructura, que presenta una boca circular.

  Tot i que només s'ha documentat una sitja isolada, no es descarta l'existència d'altres sitges properes al lloc on es troba aquesta, fet força comú quan es localitzen aquest tipus d'estructures.

  No es coneix si la sitja estigué reblerta en algun moment, i en aquest cas si fou excavada d'antic o recentment. A jutjar per l'indret on es troba, però, probablement l'estructura quedà afectada durant les tasques d'obertura i arranjament del camí de la Terrissa. Segons Domènec Nogueras, president de l'Agrupació de Defensa Forestal de Castellfollit, a les proximitats de la sitja aparegueren fragments de ceràmica gris.