Camí de Can Cortès
Alella

Can Cortés

Catàleg Patrimoni històric, artístic, cultural i mediambiental (2010)
    Jordi Montlló Bolart

Camí particular pertanyent a la finca de Can Cortés i d'accés restringit per una tanca a cada extrem del camí, que uneix de ponent a llevant el camí antic de Martorelles amb el Camí del Greny, passant per una capella construïda a mitjans del segle passat, enmig del bosc de Can Cortés.
    El tram més proper a la finca està asfaltat i està resseguit per una alineació de xiprer blanc alternat amb pi pinyoner. Ben aviat hi trobem un pont que salva el desnivell d'un torrent amb vegetació de ribera i canyes. Després del pont es converteix en una pista que transcorre enmig d'un bosc antropitzat, compost bàsicament de resinosos, amb pi blanc, pi pinastre, pi pinyoner, avets o pi negre. El camí que porta a la capella presenta una alineació de xipresos. El sotabosc és molt pobre degut a l'acció de l'home.

Les UTM del punt inicial són: x = 440632; y= 4595122; z=181
    Les UTM del punt final són: x = 440828; y= 4595296; z=215