Cal Vila
Pujalt

L'Astor
    Per la ctra. De Pujalt a l'Astor

BPU. Catàleg de Masies i Cases Rurals en Sòl No Urbanitzable. 2013.
    Dídac Pàmies i Marta Lloret

Cal Vila és una casa construïda al primer terç del segle XX. És un edifici de planta rectangular que s'estructura en tres crugies. Consta de planta baixa, pis i golfes i té la coberta a dos vessants amb el carener paral·lel a la façana. El frontis es composa simètricament segons tres eixos d'obertures d'arc carpanell, que s'emmarca amb una motllura sinuosa. Els finestrals del pis tenen sortida a sengles balcons sostinguts amb mènsules i delimitats amb baranes forjades. Les golfes s'obren amb òculs ovalats. El ràfec està acabat amb una imbricació ceràmica. El tractament dels murs és arrebossat i pintat, amb els nivells de forjats, les cantonades i els emmarcaments de les obertures de diferent tonalitat. A banda i banda de la porta d'entrada hi ha un pedrís. Al costat de la casa hi ha diversos cossos annexes de construcció posterior.

Anteriorment aquesta casa s'anomenava Cal Frare.

Segons un testimoni oral, el constructor que va construir aquest edifici fou el mateix que edificà Cal Mitjanes; d'aquí que ambdues cases comparteixin pràcticament la mateixa fesomia. Un cop finalitzada la primera, edificà la segona.