Cal Vidal
Sant Martí de Tous

  Anoia
  Pla de la Sala. A l'est del nucli urbà.
  Emplaçament
  Camí de l'ermita de Sentfores,passat Sentfores de Baix el primer trencant a la dreta i seguir recta
  425

  Coordenades:

  41.5502
  1.53419
  377752
  4600875
  Número de fitxa
  08226 - 344
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Modern
  Contemporani
  Segle
  XVI- XX
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  08226A006001160000AR
  Autoria de la fitxa
  Núria Cabañas

  Cal Vidal és tracta d'una masia d'origen modern però molt modificada i reconstruïda en època contemporània. Esta construïda amb un cos principal i amb annexes adossats a la façana de llevant. El volum principal, és de planta rectangular i té la coberta a dues aigües amb el carener perpendicular a la façana principal. Consta de planta baixa, primer i segon pis i golfes. El frontis té dues portes d'accés, una situada a la planta baixa i una segona que dona accés directament al primer pis mitjançant unes escales de pedra on s'hi obren diverses finestres de planta rectangular de nova construcció. A la façana nord i sud s'hi obren diferents finestres, de diverses grandàries, sense un ordre establert a l'alçada de la planta baixa i del primer i segon pis. A nivell de les golfes s'obren tres petites finestres quadrades. A la façana de llevant, se li adossen dos annexes amb la coberta a una vessant amb funcions agrícoles i de magatzem. Tots els murs es troben arrebossats amb una capa de ciment gris.
  A pocs metres de la masia, hi ha un edifici construït l'any 1930. És de planta quadrada amb la coberta a dues aigües amb el carener paral·lel a la façana principal. Consta de planta baixa, pis i golfes. El frontis, orientat a migdia, té una porta d'accés d'arc rebaixat de maons amb una finestra a cada costat. A nivell del pis i de les golfes s'hi obren tres finestres per planta amb marc de maons. A la façana posterior hi ha tres obertures per planta emmarcades per maons. En el cas de la primer pis i golfes l'obertura central és un balcó estret amb barana de ferro. Tant a la façana de llevant com de ponent s'hi obra una finestra emmarcada per maons per planta. El tractament dels murs és de pedra vista.

  També coneguda com a Cal Vidal de Sentfores

  El cognom Vidal apareix documentat a Sant Martí de Tous en els fogatges de 1515.

  AJUNTAMENT DE SANT MARTÍ DE TOUS. (2011): Esborrany del Catàleg de masies i cases rurals susceptibles de recuperació o preservació.
  AAVV. (2003): Tous, mil anys d'història. Publicaions de l'Abadia de Montserrat 1981.Editorial Claret, Sau.