Cal Vicenç del Bosc
Pujalt

Conill
    Pel camí d'Ivorra, després de Cal Piqué

BPU. Catàleg de Masies i Cases Rurals en Sòl No Urbanitzable. 2013.
    Dídac Pàmies i Marta Lloret

Cal Vicenç del Bosc és una masia del segle XIX. És de planta rectangular i s'estructura en tres crugies. Consta de planta baixa, pis i golfes i té la coberta a dos vessants amb el carener paral·lel a la façana. El frontis es composa segons tres eixos d'obertures; l'eix central té el portal i el finestral del pis d'arc rebaixat ceràmic; els eixos laterals tenen una petita obertura de pedra a la planta baixa i al pis finestres emmarcades amb pedra de factura moderna. Les golfes s'obren amb tres petites finestres de pedra, entre les quals s'observen els tirants que reforcen l'estructura de l'edifici. A la resta de façanes les finestres són d'arc pla arrebossat i s'hi distribueixen de forma aleatòria. A l'interior s'hi conserva una inscripció on consta: "Ramon Bosc (...) any (...) 28 / Añ de 1881", sota una cara en relleu. El parament dels murs és de pedra lligada amb argamassa, que en alguns trams es troba revestida amb morter. Al costat de la casa hi ha diverses naus agrícoles de factura moderna.

Segons les inscripcions conservades a l'edifici, es construí a les acaballes del segle XIX. L'any 1881, s'edificà el corral; l'any següent es va construir la masia adossada al corral per la banda oest. Damunt l'arc rebaixat de l'entrada de la masia, s'hi podia observar la inscripció amb la data de l'any 1882 (actualment desapareguda). Des del segle XIX i fins la dècada de 1940 els propietaris eren parcers del Mas Piqué.
    La casa actual, a excepció dels annexes construïts de nova planta, conserva l'estructura original amb algunes petites reformes de manteniment.