Cal Trullàs
Sant Pere Sallavinera

Vinya del Lluc. Boixadors
    Des de Cal Cinto seguir el camí cap el castell de Boixadors

Alguna paret caiguda i amb vegetació.
    Núria Cabañas

Cal Trullàs és un mas format a partir de diferents cossos annexionats adossada a la casa de Cal Lluc. Possiblement d'origen medieval i consolidada en època moderna i contemporània. El cos principal és de planta rectangular amb la coberta a dues aigües de teula àrab amb dues petites finestres a la part superior de l'edifici, una a la façana oest i l'altre a la façana nord. Adossat a la façana nord hi ha dos cossos annexes construïts amb posterioritat, un dels quals dona accés a la finestra de la pallissa. A la façana oest s'hi annexiona un volum de planta rectangular amb una zona porxada on a la paret interior es conserva una antiga porta amb llinda de pedra amb l'any 1892 inscrit i les restes d'una de les parets d'un cup de vi. Al parament també s'hi observen algunes finestres amb llinda de pedra tapiades. Per la façana de migjorn s'hi adossar un volum de planta rectangular i la coberta a una vessant amb diverses finestres i balcons i amb la porta d'accés a l'interior de la finca. Davant hi havia la zona de patí. Tot aquest espai està tancat per un baluard amb la porta de fusta per la banda de llevant i per la banda de migjorn aprofita la paret del corral que conserva alguna de les finestres tipus espitllera.