Cal Trullàs
Sant Pere Sallavinera

Els Torrents. A l'oest de la Llavinera
    N-141b, abans del Km 108 el trencant de l'esquerre seguir el camí fins el mas

Núria Cabañas

La finca de Cal Trullàs és una masia aïllada construïda i consolidada des de mitjans del segle XIX de la qual és molt difícil distingir-ne el volum original atès que ha estat objecte de grans modificacions i ampliacions.
    El mas actual és una edificació de planta rectangular amb la coberta a dues vessants amb el carener paral·lel a la façana principal. Consta de planta baixa i primer pis. El frontis s'hi obre una porta a la part central i quatre finestres i quatre més al primer pis. Per la façana de migjorn, durant la dècada dels anys 1950 es va modificar la zona del galliner. Actualment és un cos annex la vivenda de planta quadrada amb la coberta plana utilitzada com a terrassa. Aquest cos s'hi accedeix des de la façana de migjorn. Al costat d'aquest annex hi ha la zona de coberts i del femer, construïts a la dècada de 1940. En destaca el femer, una edificació de planta rectangular construït amb pedra irregular i ciment amb la coberta a dues vessants amb el carener perpendicular a la façana. L'espai interior està cobert amb una volta de canó de pedra. El frontis s'hi obre una gran porta a la planta baixa i una finestra a nivell de pis.

A mitjans del segle XIX es va construir l'antic mas per la pubilla Maria Trullàs Casanova, que vivia amb la família Trullàs a les afores del nucli.