Cal Tripeta
Santa Maria d'Oló

Carrer Oristà, s/n. Raval de Santa Eulàlia

XIX_XX
    Jordi Piñero Subirana

Casa de pagès de petites dimensions, emplaçada als afores del Raval de Santa Eulàlia, concretament al camí o carrer d'Oristà. Consta d'un cos residencial de planta rectangular (de planta baixa més un pis). És una casa senzilla, probablement del segle XIX. La façana principal, encarada a migdia, consta d'un portal rematat amb arc escarser i emmarcat amb maó. Els murs són de maçoneria, a pedra vista. Al costat de llevant la casa s'ha reconstruït parcialment amb maó i s'hi han fet noves obertures.

No coneixem notícies històriques concretes d'aquesta casa que, per la seva tipologia constructiva, sembla una obra del segle XIX. Segons el cadastre, ja existia l'any 1800. En un llistat de cases rurals de 1930 cal Tripeta consta com a no habitada.