Cal Trempat
Sant Mateu de Bages

Demarcació de Sant Mateu de Bages
    Ctra. BV-3003, al km. 4,3 camí direcció sud, uns 500 m. De cal Fanal camí est uns 250 m.

En estat avançat de ruïna
    Catàleg de masies (núm. 225)
    Jordi Piñero Subirana

Casa de pagès que es troba en estat de ruïna, emplaçada a l'esplanada que hi ha vora cal Fanal, al costat d'un camí. Es tractava d'una casa de petites dimensions, però el seu estat de degradació actual, més el fet de trobar-se totalment coberta per la vegetació, no permeten fer-se'n una idea gaire precisa. L'únic que es pot veure és un mur de certa alçada al costat de ponent i restes de la base d'un altre mur a llevant. La part d'entremig és ocupada per enderrocs i bardissa.

Probablement cal Trempat és una construcció del final del segle XIX o començament del XX, de manera semblant a la casa veïna de cal Fanal. Com a mínim des de mitjan del segle XX la casa ja es trobava en un estat avançat de ruïna.