Cal Ton
Pujalt

Vilamajor

XIV-XX
    Arquebisbat de Barcelona. C. del Bisbe, 5. 08002 Barcelona
    Dídac Pàmies i Marta Lloret

Cal Ton és una casa construïda en època medieval i que va consolidar-se en època moderna. Està formada per diversos cossos superposats. Consta de planta baixa, pis i gofles i té la coberta a un sol vessant que fa el desaiguat al lateral. El frontis s'orienta a llevant i presenta un portal d'arc de mig punt adovellat i una finestra superior d'arc pla de pedra carejada amb l'intradós motllurat. El portal està encarat a un pas cobert obert en arc apuntat, que forma part d'aquesta casa i s'hi adossa de forma perpendicular. La façana lateral, orientada a migdia s'obre amb diverses finestres amb llinda de fusta, algunes de factura moderna. El parament dels murs és de pedra lligada amb morter, sense revestir.