Cal Tinets
Pujalt

Pl. de l'Església. La Guàrdia Pilosa

XIV-XX
    Dídac Pàmies i Marta Lloret

Cal Tinets és una casa aïllada construïda en època baix medieval. És de planta rectangular, està construïda aprofitant el desnivell del terreny i es composa de diversos cossos superposats. Consta de semisoterrani, planta baixa, pis i golfes i té la coberta a dos vessants amb el carener perpendicular a la façana. El frontis està encarat a l'església de Sant Jaume, i presenta un portal d'arc pla de pedra carejada i diverses finestres d'arc pla arrebossat, distribuïdes de forma aleatòria. Les façanes laterals presenten poques obertures, algunes de pedra carejada; a la que s'orienta a llevant hi ha un balcó corregut amb baranes forjades. A la façana posterior hi ha un segon volum de dos nivells d'alçat i la coberta a un sol vessant. També té poques finestres, d'arc pla de pedra carejada. El parament dels murs és de pedra lligada amb morter, en alguns trams revestits amb argamassa; en el segon volum volum la pedra està més ben escairada i disposada en filades.