Cal Tinet Gran
Castellfollit del Boix

Camí de Soleies. Sud de Castellfollit del Boix
    BV-1081 direcció Castellfollit del Boix. Just abans d’arribar a Ca l’Andorrà girar a l’esquerra

s. XVIII-XIX
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

Cal Tinet Gran és una edificació de finals del segle XVIII situada a tocar de Cal Soleies. És un edifici de planta rectangular amb la coberta a dues aigües amb el carener perpendicular a la façana principal, orientada a migjorn. L’edifici s’estructura en tres plantes fruit d’ampliacions posteriors. En destaca una finestra del primer pis, la única que conserva la llinda de pedra amb l’any 1778 gravat. Just al davant hi ha un cos de planta rectangular format a partir de diferents cossos on hi havia l’espai de la pallissa, els corrals i la tina. El parament dels murs és de pedra rejuntada amb argamassa a excepció de l’extrem de llevant, que és de maons fruit d’una ampliació. La façana principal és la única que es troba arrebossada amb ciment gris.