Cal Soleies
Castellfollit del Boix

Camí de Soleies. Sud de Castellfollit del Boix
    BV-1081 direcció Castellfollit del Boix. Just abans d’arribar a Ca l’Andorrà girar a l’esquerra

s. XVIII-XIX
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

Cal Soleies és una construcció de la segona meitat del segle XVIII fruit de diverses modificacions. La construcció actual és un edifici de planta rectangular amb la coberta a dues aigües amb el carener perpendicular a la façana principal, orientada a migjorn. Consta de planta baixa i dos pisos. Segons les dates identificades al frontis l’última reforma és dugué a terme l’any 1916 per Juan Oliva y Pons. En destaca la llinda situada damunt el balcó del primer pis amb l’any 1779 gravat i que pertany a una antiga finestra, la qual fou modificada en obrir el balcó i les restes d’una antiga finestra de la qual han deixat els testimonis de l’ampit i la llinda, amb l’any inscrit malgrat ser il·legible, elements situats a l’extrem dret del primer pis. Adossat a la part posterior, a l’extrem dret, hi ha una cos de planta quadrada amb coberta a una vessant sostinguda per un embigat de fusta on hi havia la zona de l’antic cup de vi, actualment habilitat com a cisterna.