Cal Tico
Castellbell i el Vilar

Sant Cristòfol

Jordi Montlló i Laura Bosch

Masia de Sant Cristòfol enclotada en el tram final del torrent del Carner. L'edifici principal és de planta quadrangular i consta de planta baixa i dos pisos, la coberta és a dues aigües, amb el carener paral·lel a la façana principal, orientada al sud-est. Té un cos afegit a la dreta, de planta, pis i golfes, actualment amb accés frontal i lateral (mitjançant unes escales), amb coberta d'un sol aiguavès. A la part posterior hi ha el cos de la tina, que es carrega des de l'exterior.
    A la planta baixa, les voltes són de canó fetes de pedra. Els paraments estan arrebossats i només han deixat vistes les llindes i els ampits d'obertures, i els escaires de l'edifici. En una de les llindes hi ha la data de 1816 gravada. També s'observen obertures fetes modernament, com la construcció adossada a la façana sud-occidental, que és dels anys 1990.

Tico és l'afèresi del nom propi d'home Escolàstic, castellanitzat Escolástico. Sorgit de la paraula grega σχολαστικóς, ‘propi de l'escola'.

La van comprar els avis dels actuals propietaris.