Cal Tàssies
Rajadell

Centelles. NO del terme.
    Des del mas Centelles, prendre una pista en direcció SE, a 900m d'aquest mas.

Restaurada amb un criteri utilitari poc respectuós amb la fesomia tradicional original de la casa

Antiga casa de pagès molt modificada. Consta de la casa més una zona enjardinada al seu entorn, un galliner, i una petita caballerissa amb dos compartiments (avui magatzem). La casa és de planta rectangular, amb ampliacions a nord i sud (a migdia hi ha un gran cobert de coberta plana). Consta de planta baixa més un pis i golfes. Presenta coberta a doble vessant amb el caraner paral·lel a la façana. Les parets són de maçoneria, actualment arrebossades parcialment amb ciment, tot deixant els carreus de les cantoneres a la vista. La façana principal està encarada a llevant: el portal es simple, rectangular, amb tres finestres a la planta pis. Les dues laterals estan emmarcades amb carreus.

Figura al Catàleg de Masies i Cases Rurals 2014 (num.72) com a Can Tàssies. Aquest topónim (que ja recollia el PEP 1993) figura també als mapes municipals i a la senyalètica. Als mapes generals (ICGC) figura com Cal Reguer de Centelles. Segons Ramon Centelles del Mas Centelles, la casa es diu Cal Tàssies, i el Reguer de Centelles és el nom del lloc. Reguer ve de Rec: es un topònim relacionat amb l'aigua.
    La casa es situa a l'altiplà de Sant Simeó de Centelles. S'hi accedeix, des de Fonollosa, entrant en terme de Rajadell pel Pinyer i arribant al Mas Centelles. Des d'aquest mas cal prendre una pista al SE, i a 900m del Mas Centelles s'arriba al lloc. També es pot anar des de Sant Amanç passant per Can Quius i Bruquesses.
    L'entorn de la casa està enjardinat amb torretes i plantes i amb camins empedrats amb ciment. Més enllà hi ha un entorn de bosc de pi i camps de blat.
    S'observa la boca d'un forn de pa a la façana oest de la casa.

Es una antiga casa de parcers i masovers que pertanyia a Bruqueses