Cal Gregori
Rajadell

Centelles. NO del terme.
    Emplaçament
    Des del mas Centelles, prendre 1 pista dir. SE. Es troba a 900m del mas i a 15m.a l'E de cal Tàssies
    562

41.74459
    1.66827
    389268
    4622276
    08178 - 62
    En estat ruïnós. Cobert de vegetació. Cami d'accés impracticable.
    Ref. Cad: 08177A00100045
    PEP 1993 (Jordi Piñero)/ OPC 2017-2020

Casa de pagès en estat ruïnós. Constava només de l'edifici residencial, que pel que es pot veure, era bastant ferm. Constaca de planta baixa més un pis i golfes. La construcció sembla de planta rectangular, però en l'estat actual és difícil d'apreciar-ho. Queden només algunes parets exteriors i interiors, sense cap tram de teulada. Les parets són fetes de maçoneria, amb restes d'arrebossat blanc cru. Les finestres són petites i emmarcades amb carreus de bona factura.

Figura al Catàleg de Masies i Cases Rurals 2014 (num.86). En els mapes generals (ICGC) està mal ubicat (l'identifiquen amb Cal Rossimort)
    La casa es situa a l'altiplà de Sant Simeó de Centelles. S'hi accedeix, des de Fonollosa, entrant en terme de Rajadell pel Pinyer i arribant al Mas Centelles. Des d'aquest mas cal prendre una pista al SE, i a 900m del Mas Centelles s'arriba al lloc. També es pot anar des de Sant Amanç passant per Can Quius i Bruquesses. S'ubica a 15m. a l'E de Cal Tàssies, en un petit replà. Actualment la casa, que esta encarada cap a un torrent que desemboca a la riera de Rajadell, esta envoltada per matolls, arbres joves i camps de conreu (abans de blat). La visita efectuada el 2020 constata l'inaccessibilitat de les ruïnes, a causa de la frondosa vegetació, i la comprovació de la descripció anterior (PEP 1993).
    Presenta una llinda amb inscripció a la finestra de la façana sud . Es conserva força bé (PEP 1993), però està escrita en cursiva i és difícil de llegir. Transcripció aproximada:
    [?] Mitat de [?]
    18 [Se sovers de] 54