Cal Simó de Baix
Sant Llorenç d'Hortons

Al costat del camí de La Torreta, 800 metres al nord de La Torreta
    Seguint el camí de La Torreta, des del sud per La Pedrera i des del nord per La Beguda

Gòtic
    XVI
    Dolent
    No conserva la coberta i la runa i la vegetació n'impedeixen l'apropament i tenir-ne una planta clara de les restes
    Catàleg de masies (POUM de Sant Llorenç d'Hortons, 2005)
    Sí, IPA 2905
    08220A002000060000PG
    Jordi Montlló Bolart

Antiga masia completament enrunada i coberta de vegetació que fa impossible l'apropament a les poques estructures que conserva sense una neteja a fons, però que per fotos antigues i descripcions anteriors (Rosselló: 1986), sabem que disposava de diversos cellers i un pati que havia estat fortificat, amb un portal adovellat datat l'any 1557. També hi havia un rellotge de sol.
    Sabem que era de plata rectangular amb coberta de teules àrabs a dues aigües i el carener perpendicular a la façana principal, orientada migdia.Traspassat el portal hi havia una gran entrada amb una escala. Al costat del portal enderrocat, hi ha dos xiprers, ben segur plantats en record de l'acolliment català.

Quan es va fer l'inventari del patrimoni arquitectònic de Catalunya ja estava abandonat però conservava l'estructura, part de la coberta i part de la façana.

Masia documentada des del segle XVI (1557). D'aquesta casa és originari Francesc Casanovas Rigol (1879-?), de sobrenom el Manco i que va destacar com a versàire. Era del mateix propietari que Cal Simó de Dalt, a la Beguda Alta.

AJUNTAMENT DE SANT LLORENÇ D'HORTONS (2005). Catàleg de Masies i cases rurals; dins el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal de Sant Llorenç d'Hortons.
    ROVIRA TUBELLA, Ramon (2000). Unes primeres notes sobre les masies de la parròquia de Sant Llorenç d'Hortons. Programa de Festa Major de Gelida o http://www.gelida.org/SLHortons/2000.htm