Cal Seuva es una casa de pagès molt propera a la Torre del Forn construïda al segle XIX. Es desconeix l'origen del nom de la casa. Molins (2020: 220-21) descriu com va ser fundada i habitada. El 1868 Josep Torra del Forn va establir a Salvador Pujol Torras, nascut a Castellfollit cap el 1844, i fill dels masovers de Font Figuera, un tros de bosc (d'1'25 Ha) per edificar una casa de 50 per 60 pams, i amb prou espai per a l'era, la pallissa i una tina. Per fer la verdura hi podia destinar una feixa de 12 per 12 canes. La resta del bosc s'havia de convertir en una vinya amb una cabuda de 25.000 ceps, que s'havien de plantar abans de cinc anys. L'amo rebria el quart de la verema del parcer. El preu de l'establiment va ser de 100 escuts i la casa va quedar afectada amb un cens anual de 1.200 escuts. El Salvador es va posar a la feina i aviat va tenir la casa acabada.La data de la llinda del portal principal es documenta arqueològicament que Salvador Pujol construí la casa el 1870. El 1872 es va casar amb Maria Oliveras Soldevila, de Guardiola. Per garantir el dot, el Salvador va hipotecar a nom de la dona la casa nova. Van tenir 11 fills. Un d'ells, Esteve Pujol Oliveres, hereta la casa. Es casa el 1905 amb Dolors Vilalta Guilella, una filla del mas Prim. Van tenir 5 fills. Però al 1936 tota la família vivia a la masoveria del mas Peric, que llavors era del manresà Antoni Planas. El 1940 l'amo va allargar el contracte del masover Pujol un any més. El dia abans d'entrar els Nacionals els de cal Masfred, amb qui estaven emparentats, van amagar a cal Seuva la mula blanca que tenien, per por que els soldats els la requisessin.
Els Pujol no van tornar més a cal Seuva i se'n van anar a Manresa. Quan va morir l'hereu del Prim sense successor, la propietat va passar a Dolors Vilalta i aquesta, junt amb el fill Eugeni, se la van vendre cap el 1962. Segons un testimoni oral, al voltant de la casa hi havia molts cirerers, ara perduts, i al temps de les cireres venia gent de tot arreu a menjar-ne. Cal Seuva no va ser mai més habitada i va passar novament al propietari del mas de la Torre del Forn, tal
vegada a canvi d'una petita compensació econòmica. Pere Baqués Samaranch, amo de la Torre el Forn, va cedir el solar amb les restes de Can Seuva a una de les seves filles, la Maria, després de la guerra. Posteriorment, va passar a un nou propietari.